Bilder från baket.

Vi gjorde en jättegod kolahistoria och en chokladtoppade trillingnötter. Det räcker för oss ofikande människor.

 


Julbak...i år igen

Ja då var det dags för årets julbak. Har dock redan bakat saffransbröd. Idag kom Syrran med sin pojke och Mamma. Vi gjorde lite julgodis. Egentligen förstår jag inte varför jag bakar fikabröd och kokar godis. Jag själv äter knappt något. Min sambo äter om vi tar fram men vi båda glömmer oftast bort det. Även när vi får gäster. Ibland hittar vi fikabröd i frysen som är ett år gammalt. Haha. Det värsta är att jag även är en sorts hamstringsmänniska. Vilket betyder att ibland när jag väl kommer på att vi har fika, tar jag inte fram utan tänker att det är bra att ha kvar sen. Vill inte få slut och måsta baka nytt. Ja så ni förstår, kombinationen med att knappt gilla att fika, glömma bort och att snåla gör att själva bakningen är rätt onödig egentligen.
.
Nå hur som helst det, hör som julen till att baka och koka godis. Annars får man inte den riktiga julstämmningen. Värre blir det nog den dagen Nils är stor nog att vara med. Jag vill ge honom den rätta känslan. Visst är han med nu också men förstår ju inte riktigt vad vi gör och får ju inte smaka.
Gott blev det i alla fall. Slängde även ihop en äppelpaj då vi strax får besök.
.
Haha måste skratta åt mig själv. Man kan lätt få uppfattningen av att jag gillar att baka. Egentligen är jag ingen bakfantast och drar mig för att börja ibland. Det är bara det att jag hatar att köpa färdigt och halvfabrikat. Vill göra från grunden och veta vad som är i. Det är så med allt i mitt liv. Helst gör jag själv trots tråkigheten i det. Resultatet är viktigare. Vi är sådana i min familj. Kan och gör Själv!

Advent.

Visst är det Advent idag? Eller? Känns så konstigt som för tidigt. Jag vågar inte ens tända första ljuset, vill ha någon sorts bekräftelse på att det är advent. Kollade tidiningen på nätet men de skrev inget om det. Så är fortfarande oviss. Kanske nyhetsmorgon kan bekräfta det...
ok, detta såg inte så gott ut men det ÄR gott
Ok, ser inte såå gott ut på bilden men ÄR väldigt gott. Men är lite av ett beroendeframkallande bröd.
.
Hur som helst såå tog jag mig faktiskt i kragen i fredags och satte igång en deg som jag på lördagsmorgonen bakade ut. Så nu har vi hårdbröd. Mumsigt blev det oxå. Passade på att bjuda på det till middagen som vi sedan hade med min syrra. Vi åt älgfärsbiffar med chevreost, pressad potatis och en supergod grönpepparsås. Efterrätten hade min svåger gjort. Någon sorts panacotta fast krämigare med vit choklad, bär och grönpepparkorn även här. Mumma. Tror detta blir en rätt att använda vid bjudningar. Det är kul att hitta en rätt man vet att man kan lyckas med och därmed akn använda att bjuda på.
Sen blev det Så mycket bättre. Gud vad jag gillar Etype. Väldigt sympatiskt människa.
Idag blir det tacos och förhoppningsvis lite träning.
.
GLAD ADVENT!!

Fredagsmys

När det är fredag känns det direkt i kroppen att man vill äta god mat, glo på idol och umgås med familjen. Fredagar är som gjorda för en riktig familjeslappardag. Så då kan man tro att det är det vi gör ikväll. Käkar tacos och väntar på idol...men icket. Som vanligt är fredag den dagen man är tröttast. Trött efter jobb och ja jag då? Alla dagar är ju lika när man är mammaledig men ändå är jag trött på fredag. Konstigt det där.
Så idag orkade vi inte ens åka och köpa pizza. Vi stekte upp korven som fanns i kylen och kokade pasta. Så himla trist. Nu sitter jag här och känner att jag skulle vilja pyssla. Baka hårdbröd tex. men känner inte ork för något alls. Typiskt för oss.
Har surfat runt lite och tittat på recept och är så sugen på att testa olika nya rätter och ställa till med bjudningar. Har kännt så ett tag nu faktiskt men det blir inte så mycket av mina fantasier. Förutom igår då, då jag och Nils hade en mamma och babyträff. Sopplunch och lek på golvet var meoldin. Väldigt trevligt samtidigt som man märker att vår bebisare börjar bli stora. Lite mer livat nu för tiden. Barn som ramlar och gråter och mycket skratt. Högre ljudnivå. Haha man är inte riktigt van ännu men det är väl så här livet kommer se ut ett ta framöver. Kan bara tänka mig när alla barnen kan gå och springer runt och busar. Voj voj.
Nä nu ska jag ta tag i mig själv. Byta kanal från hockey till idol och kanske kanske jag ska sätta igång den där degen...

Det där med barnvagnar...

Jag trodde aldrig jag skulle vara den som tog med mig barnvagnen på stan eller gick barnvagnspromenader, men man säger så mycket ibland. Det är faktiskt mycket roligare att gå på promenad när man har en barnvagn att gå och skjuta på, speciellt för mig då som inte är en promenerare. Jag springer hellre. Det går fortare så. Med en vagn får man plötsligt nått att göra med armarna känner sig inte lika vilsen. Jag promenerar fortfarande helst med ett mål, typ att gå till återvinningen med lite kartonger men är ändock roligare med en vagn.

Nå det var inte det jag skulle skriva av mig om utan jag surfade just runt och läste på en annan blogg om hur irriterad denna person vart av att bli förbiträngd av en random kvinna på affären. Till saken hör att denna kvinna stötte in i hennes bilbarnstol som hon hade på armen. Kvinnan gjorde gav ingen notis till detta utan trampade bara vidare utan att säga förlåt eller ursäkta.

Detta har man fått uppleva flertalet gånger nu när man blivit en av dem som går på stan med en vagn och av förklarliga skäl tar upp ganska stor yta av affären eller gångvägen. Jag ska börja med att be om ursäkt för det. Jag är verkligen ledsen över att jag är i vägen och ibland faktiskt måste stanna för att titta till mitt barn. Eller? Ja egentligen är jag inte så ledsen men det är ju synd om man är i vägen. Sist jag var på stan och skulle kolla lite shopping i Gina Tricot, som faktiskt håller till i en Stor lokal så kom det två medelålders kvinnor till affären samtidigt som mig. Jag liksom såg direkt i deras ögon att de var på dåligt humör. De lyfte på kläder och suckade ljudligt och la av någon otrevlig kommentar om att "vad är det här egentligen". De stressade runt i lokalen som att det brann i rumpan. Nå hur som helst så skulle den ena kvinnan vid minst två tillfällen gå precis förbi just det bord eller den klädsnurra som jag stod och tittade på. Och det var ju inte så lätt eftersom även vagnen stod bredvid. Hon suckade ljudligt båda tillfällena, bökade sig förbi med hjälp av att jag flyttade på vagnen och sen gav hon mig en lång blick. Skulle hon titta på något bakom vagnen då? Nej vid båda tillfällena så skulle hon bara gå förbi och vidare in i affären. Som för att göra ett statement att jag och min son var i vägen. Måste tilllägga att det fanns massor av andra vägar att ta för att gå dit hon skulle. Gina Tricot håller till som redan nämnt, i en stor lokal.

Man känner sig älskad som småbarnsförälder då. Jag tänker dock fortsätta shoppa med barnvagn och även det i små butiker. Så det så.

En bra sak...

En bra sak med att ha Barn är att man äter mycket mer frukt själv. Eftersom man vill ge sitt barn nyttig mat och frukt är bra gott och viktigt att äta så helt plötsligt är fruktskålen alltid full och när man ändå ger honom lite frukt kan man äta halva själv. Väldigt bra. Har alltid surat lite på mig själv för att jag är så dålig på att äta frukt.

Har vi den underbaraste babyn eller vad?

Alltså vår Lilla Nils är helt fantastisk. Igår var jag och min syster och mamma i bagarstugan och bakade mjukkaka och lite annat smått och gott hela dagen. Från 8 till 8. Nils satt i vagnen i princip hela dagen i undantag från några stunder i selen, lite lek och matstunder. Han satt nöjt och tittade på hela dagen. Kanske spelade det in att kusin F var med och Nils beundrar honom väldigt mycket så att titta på vad han gör är alltid roligt. Men ändå! Inget gråt och inget gnäll alls. Han lät oss baka och dona som vi ville. Eller främst mig då eftersom han är mitt ansvar. Det måste vara fasligt spännande att se andra baka. Idag ska jag försöka gottgöra honom en massa genom att leka med honom, vi ska bara laga middag först sen ska mamma ner på golvet och bygga med klossar.<br />


<br /><br />
Nå är bara så glad att vi har en sådan fin och nöjd son.
<br /><br />
Bakningen gick galant hur som helst och vi har fyllt våra frysar med bröd och bullar. Känns bra. Jag älskar att frysen full, slippa vakna på morgonen och inse att vi inte har någon mat hemma. Sen är det skönt att slippa köpa bröd med konserveringsämnen i och sen blir det mycket billigare och godare. Blir så himla less på smaken på köpt bröd jämt. Samma degiga smak. Även om det är mörkt bröd med fullkorn så brukar det vara degigt.<br />

RSS 2.0