Mat

Är jag ensam eller är det fler än mig som känner att mat är det som upptar 80% av tankeverksamheten?
När jag stiger upp tänker jag på vad jag ska äta till frukost, vad nils ska äta och när vi ska äta. Efter det börjar jag tänka på lunchen, vad och när ska vi äta. Samtidigt tänker jag på vad vi ska äta till middag och vilken tid jag bör börja med den och om det behövs handla till den. På kvällen brukar vi prata om vad vi ska äta till middag dagen därpå och lyxar vi till det kanske vi planerar in en lunch på någon trevlig restaurang i stan.
Kanske vi trots att det är måndag diskuterar middagsplaner för fredagen eftersom vi måste storhandla i tid för veckans alla maträtter. Ofta tänker man ofta på den kommande helgen och på vad man ska laga för god mat, och om man eventuellt ska ha middagsgäster. Sen kan det lätt hända att man pratar hälsa och motion några gånger per dag och då blir lätt hänt att man diskuterar godiskonsumtionen eller bristen på att dricka vatten.

Just nu ser jag fram emot vår Spanienresa, och vad är det då jag tänker på, jo vilken god mat jag ska äta där. Halva vår packlista består dessutom av barnmat, havregryn och snacks att ha i handbagaget. Så frågan är, är det jag eller är vi alla likadana? Måste tilllägga att det inte handlar om att jag har för mycket tid, för när jag jobbar brukar jag ofta fundera på vad vi ska laga till middag och om vi måste åka handla efter arbetet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0