Matinspiration

Här är iaf några av rätterna vi lagade förra veckan. Fick tyvärr oskarpa bilder då ljuset var uselt. Skulle behöva ett stativ. Men gott var det. Rekomenderar verkligen kycklingen.
Åh vad jag längtar...

Efter att få springa. Efter en het sommardag med en lätt sommarbris. Efter ljudet från mygg och getingar som fladdrar förbi. Efter perfekt torr bark i elljusspåret. Efter den pirriga känslan av att det kanske kan dyka upp en orm på banan, eller en björn. Efter doften av värme. Efter doften av varmt lingonris och tallbarr. Efter att få springa med lätta ben genom allt detta. Åh kan inte förstå hur jag ska klara ett halvår utan att löpträna. Än värre att klara en hel sommar utan få springa.
Jag känner mig ego. Att lyckan av att få en till underbar bebis blir skymd av känslan av att inte få springa. Livrädd att det kommer dröja efter förlossningen innan jag kan ta ett löpsteg igen...men det får jag inte tänka på. Jag försöker ta en dag i taget. Se det som en lång träningsvila. Turligt nog tänker jag bara på det korta stunder om dagen. Positivt är även att allt annat som har med en graviditet att göra känns obrytt i jämförelse med träningsförlusten.
Jag försöker fylla mitt träningshålrum med promenader och simning. Men kul är det inte. Lite glädjerus får jag när jag stiger upp ur poolen och känner att benen är matta och darriga. Att de fått arbeta, men det är långt ifrån tillfredsställelsen som ett löppass ger.

Nå nu ska jag bli glad igen. Ska bli härligt med Sommar!! Ska testa gåstavar, det ser jag fram emot.

Lite dålig uppdatering kanske....

Eller väldigt dålig kanske, men helt plötsligt går tiden hur fort som helst. Har jobbat lite extrapass och har då blivit extra trött och inte orkat mig på några utsvävningar annat än leka med nils och se på tv efter hans sängtid.

Vi har nyss suttit och knåpat ihop ett veckomatschema. Är faktiskt sjukt sugen på att laga mat och testa nya recept, bara det att när det väl är morgon och jag ska börja så hittar jag inte orken att ta tag i det. Nå någon morgon kommer energin vara där och då ska jag laga mat som bara den.

I veckan ska vi äta:
-pasta med salsicca
-torsk med potatis och citronkräm
-marinerad kyckling med bönor och tagliatelle.
-hemgjorda vilthamburgare med västerbottensost
-rostbiff med potatismos och kantarellsås

Det kanske verkar som en lyxvecka, men köttet är älg och finns i frysen och kycklingen har vi oxå hemma vilket gör veckans matsedel rätt billig i slutändan.

RSS 2.0