På väg

Nu lyfter vi snart. Nils tänker nog köra dit.


Resa med barn.

Nu är det snart dags. Ska bara sova några timmar först. Väntar bara på att nagellacket ska torka sen ska jag stresssova för att stiga upp i ottan. Spelar ingen roll hur många timmar jag sover kommer ändå vara värdelös sömn, så blir det alltid när jag ska iväg tidigt på morgonen. Kroppen är på helspänn för att jag inte ska försova mig och för att jag som i detta fall inte ska ha glömt att packa något.

Jag är inte flygrädd. Eller vet inte hur jag ska defeniera det. Jag har stor respekt för att flyga och tycke rinte om att inte ha kontrollen. Har inga problem med att vara passagerare i bilen (ok, ibland med vissa chaufförer) men inte som regel. Känner trots att jag är passagerare att jag har någon sorts kontroll. Jag ser vägen och jag vet (tror) att jag kan kasta mig i knät på chauffören och ta över ratt och gaspedal om jag behöver.

Nå men denna resa känns lite speciell. Har plötligt börja oroa mig i förväg för själva flygningen. Haft katastrofdrömmar och katastroftänk. Vad gör jag om vi störtar i havet. Hur räddar jag Nils. Tror det är min mammaroll som gjort att jag har dessa tankar. Vi har ju ansvar för en annan person också och han har inte sagt att han önskar att åka iväg. Vi tvingar ju i princip iväg honom även om han inte är motvillig. Direkt efter att vi bokat resan fick jag en klump i magen och hade lust att be jonny avboka, men i och med att vi reser med ett annat par höll jag emot och vågade inte ens yppa mina känslor. Tänkte att de skulle dumförklara mig.

Det ska blir superhärligt att få träffa fru solsken på söndag och herr värme. Går knappt att föreställa sig.
Nä nu blir det sängen någon timme. Hej på ett tag!!

Resultat

Blev lite bröd att fylla frysen med....blir bra det när vi kommer hem efter semestertrippen. =) Limpan blev supergod. Och småkakorna som syns är vetekakor. Och de var fantastiska. Trots att det är vitt bröd, vilket jag försöker undvika, men när man själv bakat känns det nyttigare =)

Bakning

Just nu bakas det för fullt för att inte jästen ska förstöras när vi åker till spanien.


Mat

Är jag ensam eller är det fler än mig som känner att mat är det som upptar 80% av tankeverksamheten?
När jag stiger upp tänker jag på vad jag ska äta till frukost, vad nils ska äta och när vi ska äta. Efter det börjar jag tänka på lunchen, vad och när ska vi äta. Samtidigt tänker jag på vad vi ska äta till middag och vilken tid jag bör börja med den och om det behövs handla till den. På kvällen brukar vi prata om vad vi ska äta till middag dagen därpå och lyxar vi till det kanske vi planerar in en lunch på någon trevlig restaurang i stan.
Kanske vi trots att det är måndag diskuterar middagsplaner för fredagen eftersom vi måste storhandla i tid för veckans alla maträtter. Ofta tänker man ofta på den kommande helgen och på vad man ska laga för god mat, och om man eventuellt ska ha middagsgäster. Sen kan det lätt hända att man pratar hälsa och motion några gånger per dag och då blir lätt hänt att man diskuterar godiskonsumtionen eller bristen på att dricka vatten.

Just nu ser jag fram emot vår Spanienresa, och vad är det då jag tänker på, jo vilken god mat jag ska äta där. Halva vår packlista består dessutom av barnmat, havregryn och snacks att ha i handbagaget. Så frågan är, är det jag eller är vi alla likadana? Måste tilllägga att det inte handlar om att jag har för mycket tid, för när jag jobbar brukar jag ofta fundera på vad vi ska laga till middag och om vi måste åka handla efter arbetet.

Hejdå Påsken för denna gång.

Vilken härlig påsk det varit. Vi har spenderat den utomhus och grillat en massa, vilket är precis som jag vill ha det. Nils har fått springa sig slut på skaren. Snubblat på alla ojämnheter och försökt klättra upp på alla snökullar vilket inte är så lätt med hans små ben, men jag tror han har haft superkul. Igår påskdagen var jag till och med less på mina friluftskläder som jag annars tycker är så bekväma och använder så ofta jag får tillfälle. Men efter en korvgrillning på Bälingeberget med syrran hoppade vi in i bastun för att sen kunna ta på oss rena fräscha kläder. Det var sååå skönt att endast klä sig i ett lager kläder. Det är väl ett bra betyg för påskhelgen. I det avseendet att man fått vara ute så mycket att mna nästan blir lite less.

Nu startar det liv som jag längtat efter så länge. Att Nils blivit i den åldern att man kan vara ute tillsammans i naturen. Ok han hade kunnat få bl nått år äldre men nu blir det bara roligare och roligare. Och snart har vi två stycken som kommer springa runt i snön medan vi grillar korv. Känns så himla bra! Det jag vill säga är, att hur mysigt det än är att vara ute, grilla, fiska eller köra skoter så är det så grymt mycket roligare med barn som är uppspelta och glada.

RSS 2.0